Witzand Bouwmaterialen opent Megavestiging

Persbericht 30 augustus 2017
Witzand Bouwmaterialen opent Megavestiging in Almelo.                         Met ingang van 1 september 2017 vinden bouwprofessionals hier een gigantisch afhaalmagazijn met een meer dan compleet aanbod bouwmaterialen. De totale oppervlakte van de nieuwbouw bedraagt ruim 5000 vierkante meter.

Hypermoderne drive-through
Witzand realiseerde de afgelopen maanden een hypermodern drive-through afhaalcentrum. De klant wordt hier helemaal ontzorgd. Hij rijdt naar binnen, vertelt de medewerkers wat hij nodig heeft en vervolgens wordt alles netjes in zijn bus of aanhanger gelegd, terwijl de klant zelf een kopje koffie drinkt. In de grote bouwshop van zo'n 700 vierkante meter kan de bouwvakman terecht voor al zijn gereedschappen, schroeven, kitten e.d. De openingstijden zijn op werkdagen van 06:00 uur 's ochtends tot 19:00 uur 's avonds. Op zaterdag is de drive-through en bouwshop open van 08:00 uur tot 13:00 uur.

Excellente duurzaamheid
het streven naar duurzaamheid, per definitie één van de kernuitgangspunten van Witzand Bouwmaterialen, heeft ook bij dit project een grote rol gespeeld. Het nieuwe pand is energie neutraal en voldoet bovendien aan de eisen van het BREEAM Excellent-certificaat. BREEAM-NL ie een gezaghebbende beoordelingsmethode om de duurzaamheidprestatie van gebouwen te bepalen.
 

Nieuwbouw fase 2
Na de sloop van het oude kantoor wordt in het komende halfjaar een compleet nieuw logistiek centrum en een bewerkingsafdeling voor hout gerealiseerd.

Over Witzand Bouwmaterialen BV
De oorsprong van Witzand Bouwmaterialen ligt in de houthandel Witzand, in 1894 opgericht in Almelo. In de loop der jaren heeft het familiebedrijf zich ontwikkeld tot een totaalaanbieder voor de bouw en de (timmer)industrie, met ruim honderd medewerkers en 6 vestigingen in oost-Nederland. Naast bouwmaterialen levert Witzand complete prefab dak- en cascoconstructies.

Voor nadere info kunt u contact opnemen met Hans Morsink, algemeen directeur Witzand Bouwmaterialen BV. 06-53957397

Zoek
Aanmelden nieuwsbrief

Nieuws
Nieuw bedrijfspand Witzand Almelo
Houtwereld mei 2018: Vernieuwde duurzame hoofdvestiging Witzand Almelo Het volledig vernieuwde bedrijfspand...
Nieuw maart 2017
Maart 2017 Nieuw Toepassingswijzer Assortiment Bouwfolies
Van de Pol
Mei 2018 Bedrijfsovername binnen Van de Pol Hout en Bouwmaterialen formeel een feit Artikel uit het blad MIXpro van...
Certificeringen
foto
FSCĀ® certificaat De Forest Stewardship Council (FSC) is een internationale organisatie die zich inzet voor verantwoord bosbeheer wereldwijd. FSC spreekt...
foto
PEFC certificaat Programme for Endorsement of Forest Certification Schemes (PEFC) is een internationale onafhankelijk van overheden opererende...