Witzand Bouwmaterialen opent Megavestiging

Persbericht 30 augustus 2017
Witzand Bouwmaterialen opent Megavestiging in Almelo.                         Met ingang van 1 september 2017 vinden bouwprofessionals hier een gigantisch afhaalmagazijn met een meer dan compleet aanbod bouwmaterialen. De totale oppervlakte van de nieuwbouw bedraagt ruim 5000 vierkante meter.

Hypermoderne drive-through
Witzand realiseerde de afgelopen maanden een hypermodern drive-through afhaalcentrum. De klant wordt hier helemaal ontzorgd. Hij rijdt naar binnen, vertelt de medewerkers wat hij nodig heeft en vervolgens wordt alles netjes in zijn bus of aanhanger gelegd, terwijl de klant zelf een kopje koffie drinkt. In de grote bouwshop van zo'n 700 vierkante meter kan de bouwvakman terecht voor al zijn gereedschappen, schroeven, kitten e.d. De openingstijden zijn op werkdagen van 06:00 uur 's ochtends tot 19:00 uur 's avonds. Op zaterdag is de drive-through en bouwshop open van 08:00 uur tot 13:00 uur.

Excellente duurzaamheid
het streven naar duurzaamheid, per definitie één van de kernuitgangspunten van Witzand Bouwmaterialen, heeft ook bij dit project een grote rol gespeeld. Het nieuwe pand is energie neutraal en voldoet bovendien aan de eisen van het BREEAM Excellent-certificaat. BREEAM-NL ie een gezaghebbende beoordelingsmethode om de duurzaamheidprestatie van gebouwen te bepalen.
 

Nieuwbouw fase 2
Na de sloop van het oude kantoor wordt in het komende halfjaar een compleet nieuw logistiek centrum en een bewerkingsafdeling voor hout gerealiseerd.

Over Witzand Bouwmaterialen BV
De oorsprong van Witzand Bouwmaterialen ligt in de houthandel Witzand, in 1894 opgericht in Almelo. In de loop der jaren heeft het familiebedrijf zich ontwikkeld tot een totaalaanbieder voor de bouw en de (timmer)industrie, met ruim honderd medewerkers en 6 vestigingen in oost-Nederland. Naast bouwmaterialen levert Witzand complete prefab dak- en cascoconstructies.

Voor nadere info kunt u contact opnemen met Hans Morsink, algemeen directeur Witzand Bouwmaterialen BV. 06-53957397

Zoek
Aanmelden nieuwsbrief

Nieuws
bouwbeurs-succes
Bouwbeurs overweldigend succes! Samen met alle leden beleefden we een...
Witzand Beste Houthandel 2018-2019
Witzand Beste Houthandel 2018-2019 Witzand is door het vakblad...
Verdouw
April 2019 Opening Verdouw Apeldoorn Fantastish, de nieuwe vestiging is...
Certificeringen
foto
FSC® certificaat De Forest Stewardship Council® (FSC®) is een internationale organisatie die zich inzet voor verantwoord bosbeheer wereldwijd....
foto
PEFC™ certificaat Programme for Endorsement of Forest Certification Schemes (PEFC™) is een internationale onafhankelijk van overheden opererende...