Rockpanel introduceert XL rabatdelen

Sinds de introductie van De  Rockpanel Lines heeft het Sakollid lid SpreyHout hierin   al menig project gescoordgerealiseerd.
Het enthousiasme van de verwerker, en de inzet en samenwerking van de combinatie SpreyHout en / Rockpanel heeft er mede toe bijgedragen dat Rockpanel dit project product verder is gaan ontwikkelen.
Inmiddels hebben wij als Sakol het eerste mooie project in de nieuwe generatie ze Rockpanel Lines 2 weten vast te leggen.

PERSBERICHT

Rockpanel introduceert XL rabatdelen
Nieuw gepatenteerd bevestigingssysteem

Rockpanel introduceert nieuwe rabatdelen die het klassieke concept uitbreiden met eigenschappen als een stabiel karakter, donkere kleuren, brede maatvoering, licht van gewicht en innovatieve bevestiging. Het nieuwe assortiment Rockpanel Lines2 is beschikbaar in een smalle S en extra brede XL variant, in diktes 8 en 10 mm en in een uitgebreid assortiment RAL kleuren. Daarnaast ontwikkelde en patenteerde Rockpanel een clip voor een nieuwe blinde bevestigingsmethode.

Door zijn stenen oorsprong (vulkanisch gesteente basalt) is Rockpanel zelfs stabieler dan beton. De producten zetten nagenoeg niet uit en krimpen niet als gevolg van temperatuurveranderingen. Deze eigenschap maakte de XL rabatdelen mogelijk die bijna twee keer zo breed zijn als de traditionele maatvoering. De extra brede rabatdelen hebben als grote voordeel dat de installatie veel sneller gaat en minder arbeidsintensief is. Bovendien kunnen verschillende breedtes rabatstroken met elkaar worden gecombineerd voor een bijzonder lijnenspel.

De Lines2 10 (mm) rabatdelen kunnen blind op de gekende traditionele manier, met ringnagels of platkop schroeven worden bevestigd. Daarnaast kunnen Lines2 8 (mm) rabatdelen op een innovatieve wijze blind worden bevestigd met een door Rockpanel ontwikkelde bevestigingsclip. De bevestigingsclip zorgt niet alleen voor nog betere ventilatie en een duurzamere achterconstructie, maar maakt ook individuele demontage van de panelen mogelijk.

Het nieuwe Lines2 kleurenassortiment is afgestemd op hedendaagse trends en varieert van donkergrijs, terrabruin en donkergroen tot ivoor, crème en gebroken wit. Allemaal gedefinieerd als RAL kleur voor een perfecte aansluiting bij schilderwerk. Op aanvraag kan bovendien elke gewenste RAL of NCS kleur op verzoek worden geleverd.

Kijk voor meer informatie en het volledige assortiment op www.lines2.rockpanel.nl

- Einde bericht -

 

Over Rockpanel:
Als onderdeel van Rockwool International produceert Rockpanel duurzaam plaatmateriaal op basis van het gesteente basalt. De producten worden al vele jaren in verschillende landen toegepast in geventileerde constructies voor de esthetische afwerking van gevels, detailleringen en toepassingen rondom het dak.

De duurzaamheid van steen en de bewerkbaarheid van hout worden bij Rockpanel producten gecombineerd. De producten passen binnen duurzame ontwikkelingen als het passiefhuis en sluiten bovendien aan bij hedendaagse architectuurtrends als gelaagdheid en organische vormen in combinatie met een sterke nadruk op kosten en installatietijd.

Zoek
Aanmelden nieuwsbrief

Nieuws
bouwbeurs-succes
Bouwbeurs overweldigend succes! Samen met alle leden beleefden we een...
Witzand Beste Houthandel 2018-2019
Witzand Beste Houthandel 2018-2019 Witzand is door het vakblad...
Verdouw
April 2019 Opening Verdouw Apeldoorn Fantastish, de nieuwe vestiging is...
Certificeringen
foto
FSC® certificaat De Forest Stewardship Council® (FSC®) is een internationale organisatie die zich inzet voor verantwoord bosbeheer wereldwijd....
foto
PEFC™ certificaat Programme for Endorsement of Forest Certification Schemes (PEFC™) is een internationale onafhankelijk van overheden opererende...